Image 4
10 / 04 / 25

Saffredi 2013 - Le Pupille

Vorige week heb ik uit de wijnkelder van de Villa de Saffredi 2013 van Fattoria Le Pupille geopend, een wijn die de essentie van de Maremma-regio in Toscane belichaamt. Deze jaargang, de eerste onder toezicht van oenoloog Luca D'Attoma, bestaat uit een blend van 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot en 10% Petit Verdot. Het verhoogde aandeel Petit Verdot draagt bij aan de precisie en balans van de wijn. 

Bij het inschenken presenteert de Saffredi 2013 zich met een ondoorzichtige robijnrode kleur. Het bouquet onthult aroma's van cassis, blauwe bessencompote, donkere chocolade en onderliggende tonen van kreupelhout. In de mond is de wijn zijdezacht, met een krachtige structuur, subtiele zoetheid en een opvallende kalkachtige mineraliteit. De alcohol en romigheid zijn nauwkeurig in balans gebracht met het extract, wat resulteert in een indrukwekkende lengte en een nobele, doch toegankelijke stijl. 

Deze wijn heeft een uitstekend bewaarpotentieel en kan tot 2035 verder rijpen. De Saffredi 2013 komt volledig tot zijn recht in combinatie met gegrild rood vlees, wildgerechten of gerijpte kazen, waarbij de rijke smaken en stevige structuur van de wijn prachtig harmoniëren met de diepe, aardse tonen van deze gerechten.

Klik hier voor de beschikbaarheid van de laatste release (2022)

Status: nu drinken, bewaarpotentieel tot ongeveer 2035

A presto, Salute!