Whats App Image 2025 07 10 at 15 14 17
11 / 07 / 25

MAGMA 2017 – Frank Cornelissen

Nog niet zo lang geleden hebben we hier een fles Magma 2017 van Frank Cornelissen geopend – een unieke en intrigerende wijn van de noordelijke flanken van de Etna, gemaakt van 100% Nerello Mascalese afkomstig van prephylloxera-stokken uit de cru Barbabecchi, op 900 meter hoogte. Het warme en droge oogstjaar 2017 heeft gezorgd voor een geconcentreerde maar verrassend verfijnde expressie van deze vulkanische terroir.

In het glas toont de wijn een licht robijnrode kleur, bijna Bourgondisch van uiterlijk. De neus is bijzonder: etherisch en mineraal, met aroma’s van wilde aardbei, granaatappel, gedroogde bloemen, natte lavasteen en een vleugje sinaasappelschil. In de mond is de wijn ongepolijst maar intens: puur, energiek en lineair, met fijne zuren, subtiele tannines en een lange, zilte afdronk die het vulkanisch karakter volledig weerspiegelt.

Magma 2017 vraagt om verfijnde, aardse gerechten die zijn subtiele kracht ondersteunen. Denk aan geroosterde duif met paddenstoelen, risotto met gerookte aubergine en tijm, of zelfs een eenvoudige maar smaakvolle caponata. Ook bij licht gerijpte kazen komt hij prachtig tot zijn recht. Deze wijn is nu expressief en levendig, maar kan nog zeker tot 2030 evolueren in complexiteit. Licht koelen en voorzichtig karafferen is aangeraden om zijn fragiele evenwicht niet te verstoren.
 

Klik hier voor de Magma 2021
 

Status: nu op zijn hoogtepunt, drinken. Nog bewaarpotentieel tot minstens 2030. 
 

A presto, Salute!