In het glas toont deze Barolo een robijnrode kleur met granaattinten. Het bouquet is rijk en verfijnd, met aroma’s van rozenblaadjes, gedroogde kersen, zoethout en teer, subtiel verweven met hints van balsamico, tabak en aardse mineraliteit. In de mond is hij zijdezacht maar krachtig, met elegante tannines en een gelaagde, lange afdronk.
De Cannubi 2007 komt prachtig tot zijn recht bij klassieke Piemontese gerechten zoals tajarin al tartufo, brasato al Barolo (rund gestoofd in Barolo) of een fijne selectie van gerijpte kazen zoals Castelmagno of Testun al Barolo. De wijn is nu op een bijzonder mooie drinkpiek, maar kan nog enkele jaren mee, tot ongeveer 2030, mits goed bewaard. Karafferen is aanbevolen om zijn aromatische rijkdom volledig te onthullen.
Klik hier voor de beschikbare jaargangen van Barolo Cannubi.
Status: nu al heerlijk om te drinken, maar zeker te bewaren tot 2030.
A presto, Salute!