Amarone della Valpolicella Monte Lodoletta - Dal Forno
24 / 04 / 25

Amarone della Valpolicella Monte Lodoletta 2008 – Romano Dal Forno

De Amarone della Valpolicella Monte Lodoletta 2008 van Dal Forno Romano (Gaiole, Veneto) is een krachtige en gelaagde wijn die de essentie van de Valpolicella op indrukwekkende wijze belichaamt. Deze Amarone is gemaakt van in appassimento gedroogde druiven en presenteert zich met een diepe, ondoorzichtige kleur en een intens bouquet van zwarte bessen, pruimen, rozen, zoethout en donkere chocolade. In de mond is hij rijk en geconcentreerd, met stevige maar zijdeachtige tannines en een bijzonder lange afdronk.

De oogst van 2008 leverde een wijn op met uitzonderlijke balans tussen kracht, frisheid en finesse. Dal Forno’s minutieuze vinificatie draagt bij aan het indrukwekkende bewaarpotentieel van deze wijn, die zich moeiteloos verder kan ontwikkelen tot 2040 of langer. Decanteren is sterk aanbevolen.

Deze Amarone vraagt om gerechten met evenveel diepte: denk aan hert of everzwijnragù met pappardelle, ossenstaart, of een klassieke risotto met Parmezaanse kaas en truffel. Ook bij oude kazen zoals een gerijpte Monte Veronese of Parmigiano Reggiano komt hij prachtig tot zijn recht.

Klik hier voor de beschikbaarheid van de laatste release (2017).


Status: nu al heerlijk, drinken. Nog tot zeker 2040 bewaarpotentieel. 

A presto, Salute!