Villa Licata invita Roger Souvereyns (volzet)

Roger Calo

Villa Licata invita Roger Souvereyns (volzet)

Roger Souvereyns staat bekend om zijn ongeëvenaarde expertise en zijn revolutionaire bijdrage aan de gastronomie. Zijn innovatieve benadering van koken heeft de grenzen van de Belgische keuken verlegd en zijn invloed strekt zich uit tot ver buiten de landsgrenzen.

Maar bovenal was het ook Souvereyns die als eerste sterrenchef de hegemonie van Franse wijnen op de Belgische restaurantkaart durfde doorbreken. Ondersteund door zijn Zwitserse sommelier Urs Vetter en met de neus voor kwaliteit van Calogero Licata was het plots bon ton om Italiaanse wijnen in het glas te toveren. Andere sterrenrestaurants volgden snel zijn voorbeeld, en de rest is geschiedenis…

Speciaal voor Villa Licata kruisen Roger en Calogero nog één (misschien laatste) keer de degens en nodigen ze culinaire avonturiers en wijnliefhebbers uit voor een legendarische lunch in het unieke kader van Villa Licata.

 

Zesgangendiner met selectie topwijnen

Amuses

Tonijn marine

Kreeft truffel dressing

Gevulde paddenstoel sardine

Paté chutney

Perlé Bianco Riserva 2015 – Ferrari

___

Tartaar Jacobsmossel | kaviaar Beluga

Etna Bianco 'Montalto' 2022 – Tenuta delle Terre Nere

___

Emulsie van vanille | langoustines

Soave Classico 'La Rocca' 2021 – Pieropan

___

Zeebaars vadouvan | spinazie gekonfijte knoflook

Verdicchio Castelli di Jesi 'Riserva' 2017 – Villa Bucci

___

Rivierkreeftjes gevuld | gele wijnsaus

Chardonnay 'Löwengang' 2020 – Aloïs Lageder

___

Anjou duif | ganzenlever meikool | trio van asperges | portsaus

Sassicaia 2008 – Tenuta San Guido

Sassicaia 2018 – Tenuta San Guido

___

Sabayon van Moscato D’Asti | rode vruchten

Brachetto d’Acqui 2023 – Braïda

___

Madeleine gember

 

Uw tafel reserveren

Zondag 21 april 2024, ontvangst vanaf 12u

6-gangendiner met aperitief, waters, koffie & de beste wijnen uit de collectie van Calogero Licata

€ 595 p.p. all-in

 

VOLZET

Contact

Geïnteresseerd in Villa Licata?

Neem contact op met onze Hospitality Manager, Jelle Notermans, als je vragen hebt.

Contacteer ons
Licata 3264 1