Licata Vini presenta Tenuta San Guido

TSG Tris VINI

Licata Vini presenta Tenuta San Guido

Op woensdag 2 oktober bent u van harte welkom in Villa Licata voor een exclusief winemaker dinner, in samenwerking met de wereldberoemde wijnproducent Tenuta San Guido. Proef de iconische Sassicaia en andere topwijnen van dit gerenommeerde Toscaanse wijndomein, onder begeleiding van Guido Baldeschi Balleani, Sales & Marketing Director van Tenuta San Guido.

Chef Thijs Vervloet van restaurant Colette** (Gault&Millau 16,5/20) creëert een verfijnd degustatiemenu, afgestemd op de prachtige wijnen van Tenuta San Guido.

 

Tenuta San Guido

Tenuta San Guido, gelegen in het pittoreske Bolgheri in Toscane, is een toonaangevend wijnhuis dat bekend staat om zijn innovatie en kwaliteit in de wereld van de wijnbouw. Dit historische landgoed, uitgestrekt over 2500 hectare van heuvels naar zee, combineert een rijk landbouwerfgoed met moderne wijnproductietechnieken. Het wijnhuis heeft zijn naam gevestigd als een pionier in de productie van Super Tuscans, een categorie die zich onderscheidt door het gebruik van niet-traditionele druivenrassen in Toscane en het nastreven van kwaliteit boven lokale wijnregels.

 

Onder de wijnen van Tenuta San Guido is Sassicaia de meest beroemde, een revolutionaire creatie die internationale faam verwierf na een opmerkelijke overwinning in een Decanter proeverij in 1978, waar het verscheidene gerenommeerde Bordeaux blends versloeg. Sassicaia was een van de eerste wijnen die de term "Super Tuscans" definieerde door zijn blend van voornamelijk Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc, gerijpt in Franse eiken vaten. Naast Sassicaia produceert het wijnhuis ook Guidalberto en Le Difese, beide geroemd om hun kwaliteit en toegankelijkheid. Guidalberto biedt een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot, terwijl Le Difese Cabernet Sauvignon combineert met Sangiovese, wat een distinctief Toscaans karakter geeft aan de wijn. Deze wijnen benadrukken de diversiteit en het vakmanschap van Tenuta San Guido en zijn representatief voor de innovatieve geest van het wijnhuis.

 

Menu

Amuses van de chef

Velouté kastanje 

Gemarineerde zalm | yuzu

Flan | mousse zee-egel | sojaboon

Giulio Ferrari Riserva del Fondatore 2012

___

Kalfstartaar | crème bloemkool | kaviaar
Guidalberto 2021

___

Gegrilde griet | jonge spinazie | kreeftenbéarnaise
Guidalberto 2009

___

Patrijs | groene kool | bakjus | cèpes
Sassicaia 2007
Sassicaia 2013

___

Fazant | witloof | veenbes |​​​​​​​ 'fine champagne'
Sassicaia 2015 (Wine Spectator Wine of the Year)
Sassicaia 2016 (Robert Parker 100/100)

___

Parfum des Îles
Moscato d’Asti 2023 - Ceretto

 

Uw tafel reserveren

Woensdag 2 oktober 2024, ontvangst om 19u

 

Prijs: € 595 p.p. (5-gangendiner met aperitief, water, koffie & topwijnen van Tenuta San Guido)

 

VOLZET

LV 021024 5
LV 021024 7
LV 021024 14
LV 021024 32
LV 021024 40
LV 021024 1
LV 021024 58
LV 021024 52
LV 021024 64
LV 021024 70
LV 021024 89
LV 021024 87
LV 021024 79
LV 021024 82
LV 021024 76
LV 021024 72

Contact

Geïnteresseerd in Villa Licata?

Neem contact op met onze Hospitality Manager, Jelle Notermans, als je vragen hebt.

Contacteer ons
Licata 3264 1