Eat24 racines 14 site resized
02 / 06 / 25

invita

Ugo Federico (Racines | Gault & Millau 14/20)

Op maandag 2 juni 2025 verwelkomt Villa Licata chef Ugo Federico van het befaamde restaurant Racines (Gault & Millau 14/20) in Brussel voor een exclusieve culinaire avond! Ugo, geroemd om zijn meesterlijke interpretaties van Italiaanse klassiekers, neemt je mee op een smaakvolle reis door Italië, waarin traditionele gerechten een moderne twist krijgen. 

inschrijven voor dit event

Chef Ugo Federico, de culinaire ziel achter restaurant Racines in Elsene, brengt de authentieke smaken van Italië naar Villa Licata. Geboren in Capri en geïnspireerd door de recepten van zijn nonna, weet hij traditionele Italiaanse gerechten te herinterpreteren met een moderne twist. 

Zijn keuken combineert lokale, duurzame ingrediënten met zorgvuldig geselecteerde Italiaanse specialiteiten, wat resulteert in een verfijnde en unieke gastronomie. Deze avond met Ugo belooft een culinaire reis door de essentie van de Italiaanse keuken.

Menu

Stuzzichini

Amuses van de chef

Antipasti

Fiore di zucca al vapore, zucchine croccanti, menta

Gestoomde courgettebloem met krokante courgette en munt

Signature

Raviolone ripieno, burrata, gambero rosso di Mazara del Vallo

Gevulde raviolone met burrata en rode garnaal uit Mazara del Vallo

+

Bisque di gambero rosso leggera, olio extravergine di oliva, aneto

Lichte bisque van rode garnaal, extra vergine olijfolie, dille

Pasta

Tajarin fatto in casa 40 tuorli, ragù di maiale nero casertano alle erbe, provolone del Monaco 

Huisgemaakte tajarin met 40 eidooiers, kruidenragù van Casertano zwart varken, Provolone del Monaco

Il Piatto

Vacapunk extravaganza selezione Racines, salsa all' Aglianico, verdure di stagione 

“Vacapunk” extravaganza – Racines selectie van rundvlees, Aglianico-wijnsaus, seizoensgroenten

Formaggio

Il Blu di Bufala in due versioni: naturale alle nocciole del Piemonte e in gelato alle cipolle di Tropea

Buffelblauw in twee bereidingen: natuurlijk met hazelnoten uit Piemonte en als ijs met Tropea-uien

37ce8b6f6988b5193a9bc761bf7ef3b7

Schrijf je in

Laat je betoveren door een authentiek 5-gangendiner, vergezeld van een sprankelend aperitief, verfrissend water en aromatische koffie of thee. Een uitgelezen selectie topwijnen, zorgvuldig samengesteld door Laurent Licata, maakt de ervaring compleet.

Maandag 2 juni | Ontvangst om 19u00

€ 245 per persoon (all-in)

Schrijf nu in