Tom Ieven - Foto: Pieter D'Hoop
15 / 09 / 25

prova

Tom Ieven's Prova : de veelzijdigheid van Sangiovese

Op maandag 15 september duikt Tom Ieven – in zijn derde Masterclass voor Licata – in de wereld van Sangiovese, dé druif die het hart van de Italiaanse wijncultuur vormt. Van de verfijnde elegantie van Brunello di Montalcino tot de sappige frisheid van Chianti Classico – Sangiovese onthult zich in talrijke gedaantes, maar altijd met zijn kenmerkende zuren en verfijnde tannines. 

Ontdek hoe terroir en vinificatie deze druif transformeren tot enkele van de meest iconische wijnen van Italië. Een unieke kans om de veelzijdigheid van Sangiovese te proeven en te begrijpen waarom deze druif al eeuwenlang wijnliefhebbers in vervoering brengt.

 

 

inschrijven voor dit event

Topsommelier Tom Ieven, DipWSET, heeft op 33-jarige leeftijd al een indrukwekkend CV opgebouwd. Momenteel is hij Restaurant & Wine Director bij Colette - De Vijvers** en was eerder sommelier bij gerenommeerde zaken zoals Hof Van Cleve*** en Zilte***. In 2021 werd hij door Gault&Millau bekroond tot “Sommelier of the Year” bij Hof van Cleve. Tom staat ook bekend om zijn prestaties in sommellerie-wedstrijden, met titels als “Best Sommelier of Belgium” in 2018 en 2019, en een halve finaleplaats in “Best Sommelier of the World” in 2023.

 

37ce8b6f6988b5193a9bc761bf7ef3b7

Schrijf je in

Maandag 15 september 2025, om 19u30
€ 95

Inschrijven